Szaunázz és szépülj!

Méregtelenít, csökkenti a stresszt, élénkíti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és még fogyaszt is – csak néhány, a szaunázás pozitív hatásai közül.

 

 

"A szauna a szegény ember orvossága"- tartja egy finn közmondás. A finnek évtizedekkel ezelőtt megfigyelték, hogy a test a magas hőmérséklet hatására természetes lázat produkál, így veszi fel a harcot a potenciális betegségek ellen. A forró száraz levegőn ugyanis a baktériumok és vírusok elpusztulnak. A szaunázás tehát erősíti immunrendszerünket.

 

Méregtelenít, tisztítja a bőrt

 

A nagy hő hatására az erek kitágulnak és elkezdődik a verejtékezés, gyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a kitágult pórusokon keresztül pedig távoznak a szervezetből a salakanyagok.Megtörténik a méregtelenítés, amelynek következtében a bőr is tisztul.

A szaunában lelkileg is megtisztulhatunk. Íratlan szabály, hogy míg bent ülünk, nem illik beszélgetni, hogy mindenki befelé, önmagára figyelhessen. Bizonyított tény, hogy a szaunázás kedélyállapotunkra is hat: csökkenti a stresszt, ellazít, megnyugtat.

 

 

Tippek, tanácsok a helyes szauna használathoz

  

  • Étkezés után 1-1,5 órával menj.
  •  Távolítsd el a sminket, tusolj le, a legjobb, ha bőrradírral át is dörzsölöd a teljes bőrfelületet.
  •  Törölközz meg, mielőtt beülnél.
  •  Első körben ne maradj bent 10 percnél tovább.
  • Miután kijöttél, tusolj le hideg vízzel és ha van rá lehetőség, vegyél merülő fürdőt is a hideg vizes medencében. Ha még nem vagy gyakorlott szaunázó elég, ha langyos vízzel tusolod le magad.
  •  Pihenj! Míg le nem hűl szervezeted, és hidratáld szervezetedet vízzel.
  •  Egymás után összesen 3-szor ajánlott a szaunában tartózkodni. Nem muszáj megvárni a 10 percet, szépen, fokozatosan kell a szervezetet a forrósághoz szoktatni.
  •  Miután utoljára kijöttél, relaxálj még fél órát és pótold az elvesztett folyadékot.

 

Bilka tipp

 

Érdemes kihasználni, hogy a szaunázás következtében a bőr pórusai kitágulnak, így könnyebben juttathatnak be a mélyebb rétegekbe is a krémek hatóanyagai. Ha például narancsbőrrel küzdesz, kifejezetten jót tesz a szaunázás utáni jéghideg vizes merülő fürdő, mert serkenti a vérkeringést. Végezetül pedig kend be magad fehér szőlő kivonatos anticellulit gélünkkel és bőrös néhány hét alatt láthatóan feszesebb lesz!

 

 

 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing