Illatos olajok a Rózsák Völgyéből

 

Valentin-napon remélhetőleg sok hölgyet lepett meg a kedvese rózsával. A virágok királynője amellett, hogy gyönyörű, csodás az illata és még a kozmetikai ipar egyik legfontosabb alapanyaga is.

 

Bulgáriában - a Bilka termékek hazájában - évszázadok óta foglalkoznak rózsaolaj-előállítással. A krónikák szerint még Nagy Sándor katonái vitték be magukkal az első virágokat, mára pedig Bulgária a világ legnagyobb rózsaolaj-előállító országává vált. A Rózsák Völgyében tonnaszámra termelik a Rosa Damascenát, vagyis a damaszkuszi rózsát, amely a világ közel 5 ezer rózsafajtája közül is a legillatosabb.

Rózsás termékcsaládunk

 

A rózsaolaj amellett, hogy szépít, az egészségre is pozitív hatással van. Az orvoslásban többek között köhögés csillapítására használják, enyhíti a gyulladásokat, tisztítja az eltömődéseket, gátolja a herpesz kialakulását, csökkenti a fogínyvérzést, az émelygést. Serkenti az emésztést, használ migrén és fejfájás ellen is. Emellett pedig még az érzelmeinkre is hat: derűssé tesz, csökkenti a stresszt, enyhíti a szorongást, ezért aromaterápiában is gyakran használják.

 

A kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmazza a rózsaolajat, hiszen kisimítja a bőrt, stimulálja a sejtek regenerálódását. Baktericid hatása miatt  képes elpusztítani egyes baktériumokat, így remek bőrfertőtlenítő és bőrösszehúzó, emellett pedig csillapítja a bőrpírt.

 

A magas minőségű Bilka rózsás termékcsalád teljes körű lehetőséget nyújt a minőségi bőrápoláshoz. Termékeink a rózsaolaj mellett organikus rózsavizet is tartalmaznak, kisimítják a bőrt és segítik a regenerálódását.  

 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing