Gyógyító növények a szép haj szolgálatában

 

A különböző gyógynövényeket évszázadok óta használják a népi gyógyászatban. Mire jó a bojtorján, a csalán vagy éppen a körömvirág? Írásunkból kiderül!

 

Bojtorján

 

A bojtorján fő hatóereje méretes gyökerében rejlik. Izzasztó, vértisztító, vizelethajtó hatású. Bőrbetegségre, legfőképpen viszkető panaszokra hatásos. Főzetét a népgyógyászatban hajápoló, hajnövesztő szerként ismerték. Ezért fontos összetevője a Bilka Hajhullás Elleni Samponunknak is.

 

Csalán

 

A csalán csípősségét a leveleit beborító aprócska szőrökben található hangyasav okozza. Ha kesztyű nélkül nyúlunk hozzá, akár allergiás reakciót is kiválthat. A népi gyógyászatban viszont kifejezetten a bőr csalánnal való csapkodását javasolták lumbágó kezelésére. Nem túl közkedvelt növény csípőssége miatt, pedig ha tudnák, mennyi mindenre hatásos! Az egyik legjobb vértisztító növényünk, kihajtja a gyomor, vese, bél salaktartalmát. Jó hatással van a szívünk működésére, légzésünkre, anyagcsere-folyamatainkra. Problémás fejbőrünk is meghálálja a csalános törődés. Nagyon hatásos korpa ellen, ezért található meg Bioaktív Samponunk összetevői között.

 

Körömvirág

 

A körömvirág egyik érdekessége, hogy eső előtt szirmai becsukódnak. Ez a kedves kis növény a bőrproblémák ismert és gyakran alkalmazott ellenszere. Sebek, ekcémák, fekélyek, csípések, allergiás eredetű bőrduzzanatok gyógyulnak tőle gyorsabban,  hámosító, gyulladáscsökkentő hatású és a viszkető bőrt, így a viszkető fejbőrt is nyugtatja. Ezért tettük bele Szeborea Elleni Samponunk receptjébe.  

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing