Vitaminbomba a kertből

 

Elég akár csak egy-két négyzetméter, hogy szuper kis vitamin-oázist varázsolj magadnak a kertben. Sőt, az erkélyen,  csak egy balkonládányi helyen is ültethetsz magadnak zöldséget.

 

Piacra  járni és zöldségeket válogatni szuper program, de a kertészkedés talán még ennél is jobban feltölt. Érdemes kipróbálni, és saját konyhakertben megtermeszteni kedvenc zöldségeidet.

 

Magot már szinte minden nagy hipermarkertben árulnak, de palántát is vásárolhatsz a kertészetekben. Kezdd paradicsommal és paprikával, ezek a növények nem túl kényesek, elég ha nedvesen tartod a földjüket és napsütéses helyre ülteted őket. Ha a balkonon termeszted, akkor sem igényel nagyobb helyet egy virágládánál, és ha a paradicsomból folyamatosan termő faját választasz, egész nyáron megörvendeztet a salátádba való lédús zöldséggel.

 

Kedvenc fűszernövényeidet is megtermesztheted magadnak. A petrezselyem jól eléldegél egy nagyobb cserépben. A növény illóolajat, karotint, C-, E-vitamint és ásványi sókat tartalmaz, szinte minden ételbe tehetsz belőle. Bazsalikom, citromfű, rozmaring is növekedhet a kis földterületeden, a főzéshez izgalmas kipróbálni a friss fűszernövényeket.

 

Ha szereted a mentát, ültess belőle néhány tövet az oázisodba.  Forró nyári estéken nincs is jobb annál, mint egy hűsítő, mentás limonádéval a kézben a naplementét nézni.  

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing