Folyadékpótlás nyáron

Szervezetünk 60-70 százalékát víz alkotja, a megfelelő folyadékpótlás egészségünk és szépségünk megőrzésében is kulcsfontosságú.

Tudtad? -e

  • Az emberi test 60-70 százalékát víz alkotja.
  • Sejtjeink mintegy 80 százalékban vízből állnak.
  • Étel nélkül akár 30 napig is élhetünk, víz nélkül azonban mindössze néhány napig bírnánk.

 

Tested számára tehát a folyadék az életben maradás egyik legfontosabb feltétele. Víz hiányában felborul szervezeted egyensúlya és valamennyi szerved működésében zavar keletkezik. Fokozottan ügyelj a folyadékpótlásra a forró nyári napokon, a fokozott izzadás miatt.

 

Mennyit igyunk?

 

Amikor úgy érzed, kiszáradt a szád, az már a szervezet vészjelzése. Nem szabad megvárni ezt, folyamatosan kortyolgass! A felnőtteknek naponta legalább 2 liter vizet kell inniuk. Erős fizikai igénybevételkor, sportoláskor vagy nagy melegben azonban amikor szervezetünk fokozottabban párologtat, még ennél is többet.

 

Szomjoltás egészségesen

 

A legjobb, ha vízzel vagy teával csillapítod szomjad. A kávé, a fekete tea, a zöld vagy fehér tea vízhajtó hatású. Hasonlóan a koffeines üdítők és energiaitalok is. Bár azt gondolnánk, egészséges, nem ajánlott 100 százalékos üdítőt sem nagy mennyiségben inni, vagy egész nap ezt fogyasztani, magas gyümölcscukor tartalmuk miatt.

 

Eltűnnek a karikák és a ráncok

Szépségünk megőrzésében is kulcsfontosságú a víz. Érdekes kísérletet próbált ki magán az angol Daily Mail című lap újságírónője. Sarah Smith úgy döntött, növelni fogja a napi vízmennyiségét és 1 liter helyett 3 litert fogyaszt. Korábban súlyos fejfájással és emésztési problémákkal küzdött. A kúra után nemcsak ezektől a panaszoktól szabadult meg, hanem bőre élettel telivé, ragyogóvá vált. A szeme alatti sötét karikák eltűntek az apró ráncokkal együtt.

Ha narancsbőrrel küzdesz, akkor is érdemes sok vizet fogyasztanod. A megnövelt folyadékbevitel ugyanis elősegíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését, a méregtelenítést, meggyorsítja a nyirokkeringést.

 

Bilka Collection Hungary

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing