Olvass, míg hat a hajpakolás!

Mivel üsd el az időt, míg hat a hajpakolás? Kapcsolódj ki olvasással!

Sokan rontják el ott a hajápolást, hogy nem hagynak kellő időt rá. Te betartod a hajpakoláson javasolt hatóidőt? Főzz le egy finom teát, bugyoláld be a hajadat egy meleg törölközőbe és merülj el a sorok a között. Adunk néhány tippet, mit olvass, csak vigyázz, nehogy túlontúl belefeledkezz!

 

Ezt olvasd, ha szingli vagy! - Hannah Fry: A szerelem matematikája

 

Az új Bridget Jonesból sem ismeretlen tétel: a matematika segítségével vizsgálni a szerelmet. Program helyett itt egy érdekes könyvről van szó, amit ha elkezdesz, biztos nem teszel le - főleg, ha szingli vagy és szükséged van egy kis kapaszkodóra. :) A szerelem matematikája többek között megmutatja, mekkora a valószínűsége annak, hogy megtaláld életed párját, segítségével azt is kiszámolhatod, hány potenciális randipartnered van a környezetedben.

A szerző abból indul ki, hogy a matematika végső soron a minták tudománya, a szerelem pedig – mint az életben szinte minden – tele van mintázatokkal. Kezdve azzal, hány partnerünk van életünk során, belemegyünk-e egyéjszakás kalandokba, egészen odáig, hogy a társkereső oldalakon, mi alapján küldünk valakinek üzenetet.

 

 

 

 

 

Ezt olvasd, ha anya vagy! - Vida Ágnes: Anyapszichológia

 

Ki vagyok én? Jó anya vagyok? Jól csinálom? - merül fel gyakran az anyákban. Néha ki is mondja a kérdést, máskor csak a szemében kanyarog a kérdőjel. Miért kérdezzük ezt? Miért fontos, hogy elég jók vagyunk-e? Miért leszünk bizonytalanok, ha más másként csinálja, másként tudja, másként érzi? Ha neki könnyebben megy? Miért neurotikusak, túlaggódók a mai anyák?Miért érzik úgy, hogy folyamatosan bizonyítaniuk kell a különféle szerepeikben: anyaként, társként, szeretőként, munkaerőként?Miért nem tudnak felhőtlenek lenni?Miért csupa kérdőjel számukra az anyaság? Miért nem tudjuk az élet természetes részeként kezelni?Miért nem érezzük az anyai ösztönt?
Ezeket a kérdéseket teszi fel és válaszolja meg az Anyapszichológia c. könyv. Igyekszik megfogalmazni a kimondhatatlant: az anyák szerteáradó érzelmeit. A bűntudatot, az aggódást, a félemet, az egymásban való feloldódást, a testi és lelki szimbiózist, a szeretetet. Azt, ahogyan a kislányból nő, a nőből anya válik. Végigkísér az anya belső utazásán a fogantatástól kezdve a várandósságon át a szülésen keresztül egészen a gyermek felnőtté válásáig.
Miért fontos foglalkoznunk az anyaság lélektanával? Mert a gyermeknevelési praktikák és jótanácsok mit sem érnek, ha az anya nem ismeri saját magát. Ha lelkiismeretfurdalása van, ha szorong, ha depressziós, ha a fáradtságtól annyira kétségbeesett, hogy már bármire képes lenne, csak végre csend legyen. Ha nem képes befelé figyelni és felismerni, mire is van valójában szüksége a gyermekének, mert annyira leköti, hogy mások elvárásainak megfeleljen.
A mai világ nagy súlyt helyez az egyéni sikerekre,arra, hogy mit tudsz elérni egyedül. Arra, hogy gondolj saját magadra.
Az anyaság megtanít másokért élni.
Azonban mind a kettőre szükség van:
néha magamra gondolni, néha másokra.
Néha tenni valamit magamért, néha másokért.
Néha pedig azért tenni valamit magamért, hogy aztán másokért tehessek.
És a kettőt egyensúlyban tartani: ez a következő kihívás.
Ez a könyv abban segít, hogy jobban megismerd magad, mint anyát. Az anyai oldaladat annak minden nehézségévek, kihívásával és szépségével együtt. Hogy végül megtaláld a saját utadat, azt, ahogyan a gyermekeid legjobb édesanyja tudsz lenni!

 

Ezt olvasd, ha bizonytalan vagy!  - Almási Kitti: Bátran élni

 

"Rengeteg gátlás és félelem van bennünk még a legegyszerűbb helyzetekben is - rettegünk attól, hogy ha megmutatunk magunkból valamit, akkor kitesszük magunkat mások kritikájának, ítéletének, elutasításának.
Sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha inkább elrejtőzünk a szerepeink mögé, ha nem mondjuk ki, amit gondolunk, ha nem fejezzük ki, amit érzünk, mert így nem szolgáltatjuk ki magunkat annak, hogy mások nem fogadnak el és nem szeretnek bennünket.
Éljük-e így le az életünket? Óvatosságunkban nem hagyjuk-e ki éppen a lényeget? Képesek lehetünk-e valódi intimitásra, megvalósíthatjuk-e legmélyebb vágyainkat, ha állandó önvédelemre rendezkedünk be?
Úgy látom, a legtöbb ember nem meri azt az életet élni, amit a szíve mélyén kívánna. Azt mondjuk, nincs rá lehetőségünk, de sokszor valójában bátorságunk nincs, hogy kivívjuk, megteremtsük azt. Ehhez ugyanis egyrészt el kellene hinnünk azt, hogy képesek vagyunk rá, másrészt elsősorban saját belső hangunkra hallgatni, nem pedig mások - gyakran jóakaratú, de megalapozatlan, önös érdekekre épülő, vagy akár kifejezetten romboló - véleményére. Azon erőlködünk egész életünkben, hogy másoknak megfeleljünk, hogy ne gondoljanak rosszat rólunk, ne szóljanak meg, ne bántsanak minket, miközben önmagunkat cserbenhagyjuk. Miért nem tesszük fel néha a kérdést: "És akkor mi van?!" Mi van akkor, ha valami nem sikerül, ha valaki nem fogad el? Megéri-e lemondani arról, hogy a saját bensőnkből fakadó, autentikus életünket éljük, csak azért, hogy soha meg ne sérüljünk, el ne utasítsanak, el ne bukjunk (ami minden bizonnyal így is, úgy is lehetetlen)? Azt tapasztalom, hogy visszatekintve mindig megbánjuk, ha nem tesszük meg, ami igazán fontos lett volna számunkra, ha elszalasztjuk azokat a lehetőségeket, amelyek által azzá lehetnénk, akik lenni szeretnénk.
Igen, vannak az életben rettenetesen nehéz és ijesztő helyzetek, amikor természetes, hogy félünk - mint ahogy olyan mély felnőttkori gátlások és szorongások is, amelyek korai sérülésekből fakadnak, így gyakorlatilag beleíródtak a sejtjeinkbe. Ilyenkor valóban nem könnyű a dolgunk - de vannak eszközök a kezünkben, és szó sincs arról, hogy ebbe bele kellene törődnünk, hogy ne élhetnénk bátran és hitelesen az életünket, ha így akarjuk, és erőfeszítést teszünk érte." (a Szerző)

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing