Savanyú vitaminbomba

Itt az ideje megbontani a nyár végén eltett savanyúságokat. Ha nem készítettél házilag, vásárolj! Elmondjuk mit és miért fogyassz.

 

Az erjesztett élelmiszerek segítenek leküzdeni a betegségeket. Az immunrendszerünk 7O-8O százalékban a beleinkben található. Ha nem táplálkozunk megfelelően, könnyen kialakulhatnak bizonyos hiányokból eredő betegségek. Túlzott mennyiségben jelennek meg a rossz baktériumok, könnyebben alakulnak ki fertőzések, illetve megjelennek az irritábilis-bél szindrómára jellemző tünetek, mint például puffadás, hasmenés és székrekedés. A megoldás egyszerű: tartsd fenn az egészséges egyensúlyt a belekben, fogyassz savanyúságot!

 

Naponta akár kétszer is érdemes fogyasztani belőle. Tehetsz a salátádba, fogyaszthatod köretként, magában, vagy tehetsz belőle reggeli turmixodba is.

 A savanyúságok segítik, gyorsítják az emésztést, elősegítik az enzimek kibocsátását. Az enzimeknek köszönhetően pedig több tápanyagot tud a szervezetünk kivonni az ételekből és segíti azok felszívódását.

 

Káposzta

 

A legjobb, ha nyersen eszed, hiszen tele van C-vitaminnal. Levét is nyugodtan megihatod. A káposzta tartósításával tejsav keletkezik, ez akadályozza meg a rothadást okozó mikroorganizmusok elszaporodását. A tejsavbaktériumok elsősorban a vastagbélben fejtik ki áldásos tevékenységüket. A bélflórának a stressz, a helytelen táplálkozás, a hasmenéssel járó fertőzések, a gyógyszerek, az antibiotikum-kúrák miatt felborult egyensúlyát ezek a baktériumok segítik helyreállítani.

 

Cékla

 

Vérszegénységre, vashiányra ajánlják, de összességében erősíti az immunrendszert. Egy kísérletben, amelyben fizikai megterheléskor mérték a szervezetet, a rendszeresen céklalét fogyasztóknak kevesebb oxigénre volt szükségük, a gyalogláshoz, mint azoknak, akik nem esznek a vörös zöldségből. A jótékony hatás hátterében az áll, hogy a benne lévő nitrátok tágítják az ereket és csökkentik a vérnyomást. Ezen túl a cékla hat az izomszövetekre is: csökkenti az izmok mozgás közbeni oxigénszükségletét.

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing