Hogyan kell hajat mosni?

 

A sztárfodrászok szerint a szép haj egyik titka a helyes hajmosás. Összefoglaltuk a jó technikát lépésről-lépésre.

 

Mint ahogyan a kézmosást, a hajmosást is öblítéssel kezdd. Jó alaposan mosd át a hajkoronádat tiszta vízzel, mert ez már egyfajta előmosás, a sampon így tud majd rendesen dolgozni.

 

Mindig a hajtípusodnak megfelelő termékeket válassz. A samponból diónyit nyomj, ne rögtön a hajadra, hanem a tenyereden oszlasd szét. Gyengéden masszírozd át vele a fejbőrt, különös tekintettel a tarkóra. Semmiképp se dörzsöld, mert a durva érintés nem tesz jót a hajnak. A habot oszlasd szét a haj teljes hosszán.

 

Alapos öblítést követően törölközővel itasd fel a vizet, és következhet a hajpakolás. Kifejezetten jót tesz a hajnak, ha finoman a fejbőrbe masszírozod, hiszen ez élénkíti a vérkeringést, a hajhagymák működését és a haj növekedését. Mindig tartsd be a pakolásra írt hatóidőt, mert csak így érheted el a maximális hatást.

 

Ha a fejbőrre nem is, a hajvégekre engedj hideg vizet az utolsó öblítésnél, mert ez úgymond bezárja a hajszálakat, így fényesebbek lesznek.

 

Ha száraz a hajvéged, szárítás előtt érdemes olajjal átmasszírozni. 

 

Alacsony fokozaton szárítsd, ne égesd szét a hajszálakat. 

 

Bilka Collection Hungary 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing