Frissülj egészségesen: zuhanyozz!

 

Testednek és lelkednek egyaránt pozitív löketet ad egy frissitő zuhany. Ha a meleg után hideg fokozatra állítod a vízcsapot vérkeringésed felgyorsul, az anyagcseréd felpörög, a bőröd egészségesebb az immunrendszered erősebb lesz. Tavasszal, nyáron vagy télen egy gyors zuhany mindig felélénkít. 

 

Közismert tény hogy a hideg-meleg vizes váltózuhany fizikailag és mentálisan is energetizál. De mit is jelent pontosan a váltózuhany? A lényeg, hogy zuhanyozás közben 1-2 percenként váltogasd a kellemes meleg és a teljesen hideg vizet így a hőmérsékletváltozás miatt a szervezetben olyan folyamatok indulnak be, amelyek rövid és hosszútávon is jótékonyan hatnak.

 

A hideg zuhany javítja a vérkeringést, erősíti a véredényeket, és segít olyan problémákat megelőzni, mint a magasvérnyomás vagy a visszérbetegség. A vérkeringés felgyorsulásának köszönhetően érezhetően feszesebbé válik a bőröd így a zuhanyzás csökkenti a narancsbőrt is. A hidegérzet beindítja agyad anyagcseréért felelős részeit, ami pedig elősegíti a fogyást.

 

A hideg vízben történő zuhanyzás stresszoldó, hangulatjavító, megakadályozza a gyulladások és duzzanatok kialakulását. Erősíti az immunrendszert, plusz a hidegérzet olyan hormont is termel, ami az adrenalin hatásával megegyezik, így garantáltan jobb lesz a hangulatod. És azt tudtad, hogy ha hajmosás után hideg vízzel öblíted le a hajvégeket, a haj fényesebbé válik?

 

Reggel munka vagy este buli előtt a hidegvizes zuhany mindig felfrissít. Ennyi jó hatásért pedig tényleg megéri pár percet kibírni a hidegvíz alatt.

És hogy mivel zuhanyozz? Válaszd isteni illatú, hidratáló tusfürdőnket

 

Bilka Collection Hungary 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing