Vigyázz, kész, barnulás!

 

Használd ki a tavaszi napsütést és kezdd el felkészíteni bőrödet a barnulásra. A kulcsszó: fokozatosság és mértékletesség a napozásban és a szoláriumozásban is.

 

A napsugarakra szüksége van a szervezetednek, hiszen napsütés hatására bőröd D -vitamin termelésbe kezd. A D-vitamin amellett, hogy erősíti az immunrendszert  fontos szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében. Sőt napozás hatására olyan közérzetjavító vegyületek termelődnek, mint a boldogságérzetet adó endorfin.

 

A túlzásba vitt napozás azonban károsítja bőrödet, ami kiszáradhat, ráncossá válhat. Egészségének megóvása érdekében fontos, hogy rendszeresen használj naptejet és a napozás végén valamilyen hidratáló  testápolót. Ha az erős napsütésre érzékeny, szeplős vagy májfoltos a bőröd már tavasszal kezdd el a fényvédőszerek és hidratálók használatát.

 

A szolárium segíthet abban, hogy a borús téli időszak után hozzászoktasd bőrödet a fokozott napsütéshez, azonban a túlzásba vitt mesterséges barnulás is árthat. Egyre elterjedtebbek ugyan a bio szoláriumok, de a mértéktelen szolizás fokozhatja a bőrbetegségek és a bőrrák kialakulásának veszélyét.

 

Napozás vagy szolizás után használd vitalizáló arckrémünket, amely fehér szőlőkivonattal és E- vitaminnal felgyorsítja a  sejtek regeneráló folyamatait. UVA és UVB védelemmel érzékeny bőrűeknek is ajánljuk.

 

A tavaszi barnulás három legfontosabb szabálya tehát: mértékkel, fényvédővel és hidratálóval. Ezeket szem előtt tartva nemcsak barna, hanem egészséges bőrrel vághatsz neki a nyári strandszezonnak.

Bilka Collection Hungary 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing