Mindennapi intim higiénia

 

A nem megfelelő intim higiénia hatására a hüvelyflóra egyensúlya felborul, fertőzések és gyulladás alakulhat ki. Írásunkban néhány tanácsot olvashatsz, hogyan kerüld el a nem kívánatos fertőzéseket.

 

A női szervezet elsődleges védelmi vonala az egészséges hüvelyflóra és annak természetes egyensúlya. A hüvelyflóra jelentős részét tejsavtermelő Laktobacillusok alkotják. A jótékony baktériumok savas kémhatású környezetet alakítanak ki, ami véd a kórokozókkal szemben. Ha az egészséges egyensúly felborul, különböző hüvelyi és húgyúti fertőzések alakulhatnak ki.

 

Néhány tipp a hüvelyflóra egyensúlyának megőrzéséhez:

 

1.       Természetes anyagokból készült fehérneműt viselj, kerüld a műszálas, szoros alsóneműket és a tanga viselését! Tisztálkodás után használj természetes anyagból készült törülközőt!

 

2.       Menstruációs időszak alatt tartózkodj a műanyag fóliával ellátott egészségügyi és tisztasági betétektől. Használj probiotikus tampont, amely klinikailag igazoltan megerősíti a természetes hüvelyflórát és segít helyreállítani annak egyensúlyát.

 

3.       Strandolás után a nedves fürdőruhát mihamarabb cseréld le szárazra, hiszen a nedvesség kedvez a gombás fertőzések kialakulásának!

 

4.       A túlzásba vitt tisztálkodás is okozhat problémát: a lúgos kémhatású szappanok, tisztálkodószerek rendszeres alkalmazása tönkreteheti a természetes savköpenyt, utat engedve a kórokozók és gombák elszaporodásának. Kerüld ezek használatát!

 

5.       Az egyensúly fenntartásában segít hipoallergén-intim mosakodónk is, amely tejsavval és tejfehérjékkel járul hozzá az intim nyálkahártya savas védelmi funkciójának stabilitásához.

 

Bilka Collection Hungary 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing