Mire jó a chia mag?

 

Javítja a vérnyomást és az emésztést, emeli a jó koleszterin szintjét, Omega zsírsavjai hasznosak a szívnek. Hogy milyen jótékony hatásai vannak még a chia magnak? - írásunkból megtudod.

 

Az azték zsálya-mag, közismertebb nevén chia mag igazi turbo-élelmiszer: fontos nyomelemeket, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Magas rosttartalma hozzájárul a megfelelő emésztéshez és anyagcseréhez.

 

Segít a bőr, a haj, és a körmök egészségének megőrzésében. A vitaminok mellett antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek szerepet játszanak például az öregedés lassításában és megakadályozzák a szabadgyökök elszaporodását.

 

A chia mag remek kalcium és magnézium forrás: a kalcium segít megőrizni a csontok és a fogsor épségét, a magnézium jótékony hatást gyakorol az idegrendszerre és oldja például a menstruációs görcsöket.

 

Fogyasztása hosszú órákra eltelít, csökkenti az éhségérzetet, ezért fogyókúra esetén kiválóan alkalmazhatod. Segít az állóképesség növelésében is, magas fehérje tartalma miatt pedig tökéletes táplálékkiegeszítő.

 

Fogyaszthatod önmagában és ételedbe szórva is, vagy készíthetsz belőle pudingot is.

 

Bilka Collection Hungary

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing