Figyelj oda kozmetikumaid szavatossági idejére!

 

Ahogy az élelmiszereknek úgy a sminktermékeknek is van szavatossági ideje, amire érdemes odafigyelni. Lejárt terméket soha ne használj, mert számos veszélynek teheted ki a bőröd!

 

Kellemetlen szag, megváltozott szín és állag- ezek a jelek mind arra utalnak, hogy szépítkezőszered szavatossága lejárt. A megfelelő helyen tárolt termékek több évig is elállhatnak, de a romlott szerek komoly egészségügyi problémakat okozhatnak.

 

Az alapozó akár két évig is eláll, ám ha állaga megváltozik azonnal dobd ki, mert a lejárt termék pattanásokat, bőrelváltozásokat és kiütéseket okozhat. Ha a krémen látszik, hogy a vizes és zsíros alkotóelemei szétváltak, ráadásul kellemetlen a szaga, biztosan megromlott.

 

A szájápolók, fények és rúzsok kellemetlen íze utalhat a lejárt szavatosságra. A romlott szerektől ajkaid kiszáradhatnak, berepedezhetnek.

 

A legnagyobb veszélyt a szemhéjfestékek, pirosítók, púderek jelentik. A lejárt sminktermékek viszketést, vörösséget, de akár kötőhártya gyulladást is okozhatnak. Tartsd tisztán és rendszeresen cseréld az applikátorokat, ecseteket, szivacsokat! Ezzel is elkerülheted a baktériumok elszaporodását. Szintén gyulladást okozhatnak és irritálhatják a szemet a lejárt szempillaspirálok és szemhéjtusok.

 

Érdemes odafigyelni a körömlakkra is. Ha ragacsos állagúvá változik és felkenés után hólyagosodik vagy nehezen szárad - jobban jársz, ha megválsz tőle...

 

Bilka Collection Hungary

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing