Tusolás vagy fürdés – de hányszor?

 

A „kevesebb több” mondást a mindennapi tisztálkodás során is tartsd szem előtt. Ha óvni szeretnéd bőröd egészségét, akkor a hosszú, forró fürdő helyett érdemes egy gyors zuhanyt választanod.

 

Már az ókori egyiptomi nők is naponta vettek több órás szépítő fürdőket, aminek ma is nehezen tudunk ellenállni. Magyarországon naponta legalább egyszer fürdünk vagy zuhanyozunk, de az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában egyre többen hagyják el ezt. Sőt, felmérések szerint a brit tinédzserek több mint fele nem mosdik naponta.Ezzel nemcsak a természetet óvják, hanem bőrük egészségét is.

 

A hosszas, forró vízben ázás ugyanis nem tesz jót a bőrnek: kiszárítja azt, így megrongálja a bőr természetes védőrétegeként szolgáló zsírköpenyt. Hasonló hatásúak a hagyományos szappanok és tusfürdők – ezek használatát érdemes mellőzni.

 

A mindennapok során válaszd inkább a gyors zuhanyzást. Forró helyett használj meleg vizet, és 5-10 percnél ne időzz továbba víz alatt. Egy gyors zuhany frissít, ráadásul felpezsdíti a vérkeringést és feszesebbé teszi a kötőszöveteket.

 

Szappan helyett a bőr nedvességtartalmát megőrző készítményeket válassz. Próbáld ki 14+ AquaNatura tusfürdőnket, ami gyengéden tisztítja és hidratálja a bőrt fürdés közben. Mikro tápanyagokat, aminosavakat, C és B1 vitaminokat tartalmaz, így mélyebb rétegeiben hidratálja a bőrt.

Bilka Collection Hungary 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing