Milyen fogkrémet használjon a gyermek?

 

A tejfogak egészségének megőrzése az ép maradandó fogak biztosítéka. De milyen egy jó gyermekfogkrém? Miért válaszunk fluorid-, tartósítószer-, és színezékmentes termékeket? Írásunkból megtudod.

 

A fogakon keletkező lepedék rendszeres eltávolítása már gyermekkorban nagy odafigyelést igényel.  A tejfogak szuvasodása ugyanis ronthatja a kisgyermek egészségi állapotát, befolyásolja a rágást és a beszédét. Egy jól megválasztott fogkrém segít a mindennapi szájápolásban.

 

A száj nyálkahártyája akár már fél-egy perc alatt felszívja az anyagokat, így a fogkrémekben található tartósítószereket, színezékeket is. A hormonkárosítóként ismert parabén például ösztrogén-hatása miatt különösen veszélyes a fejlődő gyerekekre. Kerülendők a színezékek és a fogkrém habzását eredményező SLS adalék is. Ezek szintén felszívódnak a száj nyálkahártyájáról és allergiás reakciót válhatnak ki. A gyerekek hajlamosak a fogkrémet lenyelni, ezért csak fluoridmentes termékeket használjunk. A túlzott fluorid bevitel, amellett hogy mérgező, a maradandó fogak foltosodását is okozhatja.

 

A Bilka málna ízesítésű natúrfogkréme, amellett, hogy mentes a gyermek egészségét károsító tartósítószerektől és színezékektől, körömvirág, bűbájdió és útifű kombinált kivonatát tartalmazza, amely megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását. Kellemes íze pedig élvezetesebbé teszi a fogmosást.

 

Bilka Collection Hungary

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing