Erre figyelj ősszel, hogy megőrizd bőröd egészségét!

 

 

Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik. 

Ezért kell télen fokozottan hidratálnunk arcbőrünket!

A hideg évszakban bőrünknek különösen nagy szüksége van arra, hogy megfelelően hidratált legyen, ugyanis a hűvös, szeles idő könnyen kiszárítja. A hideg beköszönttével pedig a fűtött helyiségek száraz levegője is fokozza a dehidratációt. Ha jót akarunk bőrünknek, olyan arc illetve testápoló mellett döntünk, amely tartalmaz úgynevezett vízmegkötő faktorokat; például hialuronsavat, gyümölcskivonatokat és vitaminokat. Fontos, hogy megtaláljuk saját bőrtípusunk számára a legmegfelelőbb hidratáló terméket.

A hidratálók kulcsfontosságú összetevői közül is kiemelkedő szerepe van bőrünk egészségének megőrzésében a hyaluron savnak, ugyanis vízmegkötő tulajdonsága egyedülálló. Saját súlyának több mint 1000-szeresét képes nedvesség formájában megtartani, ezzel hozzájárul bőrünk fiatalos egészségnek és rugalmasságának megtartásához.

Néhány tipp az őszi arcápoláshoz:

1.    2 hetente legalább 1x radírozd le az elhalt hámsejteket! Amellett, hogy felfrissül a bőröd, a hidratáló és tápláló krémek hatóanyagai is sokkal könnyebben felszívódnak. Az arcodra könnyedebb hámlasztót használj, míg a tested radírozására válassz erőteljesebb fajtát.

2.    Az UV sugárzásra érdemes ősszel is figyelni. Ugyan ilyenkor már messze járunk a nyári hőség déli napsütésétől, azonban érdemes legalább 15 faktoros védelmet alkalmazni.

3.    A gyönyörű bőr is akkor tündököl igazán, ha belülről is tápláljuk! Ezért fontos, hogy ősszel is, naponta legalább 3 liter folyadékot fogyasszunk. Amellett, hogy segíti bőrünk megfelelő hidratáltságának fenntartását, kisímitja ráncainkat, felgyorsítja a méreganyagok távozását is szervezetünkből, így sokkal jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben.

4.    A bőrünk nemcsak szomjas, de “éhes” is lehet! Bizony, a te feladatod táplálni, mégpedig sok szezonális zöldség és gyümölcs formájában, amik sok-sok, a bőrünk számára is nélkülözhetetlen vitaminnal látják el szervezetünket.

5.    Kerüld a kémiai összetevőket! Válassz természetes összetevőkkel, gyógynövény kivonatokkal gazdagított kozmetikumokat, ugyanis ezek nemcsak hidratálnak, hanem hatóanyagaiknak köszönhetően kíméletesek és nagyon hatékonyak!

 

 

 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing