A rózsavíz, mint csodaszer

                                                       

A rózsavíz

Ez a kellemes illatú víz frissítőként hat a testre és az elmére egyaránt. A rózsavíz a keleti kultúrában jelentős szerepet tölt be, de az egész világon ismert és elismert szerként tartják számon a kozmetikai iparban, az otthoni szépségápolásban, aromaterápiában és még a gasztronómiában is. Így van ez Bulgáriában is, a Bilka termékek szülőhazájában is. Szinte minden háztartásban megtaláljuk a rózsavizet, akár a fürdőszobai polcon akár a konyhában keressük.

Miért tulajdonítanak a rózsavíznek ilyen fontos szerepet? Lássuk!

A rózsavíz természetes hidratálót tartalmaz, ami egészséges, természetes fényt ad a bőrnek. Rendszeres használata azt is lehetővé teszi, hogy a bőr pórusait is tisztán tartsuk. Kozmetikai kezeléseknél is előszeretettel használják, ugyanis mindenféle bőrtípusnál alkalmazható, nyugtató hatása révén nagyszerűen kezeli a bőrpírt. Esszenciális vitaminok is jócskán találhatók benne, úgy mint a B3, C, D, E vitamin, valamint antioxidánsok, flavondoidok és a cink.

Nagyszerű hatásai a hajápolásban sem elhanyagolhatóak. A rózsavíz rengeteg értékes anyagot tartalmaz, amelyek a hajad szépségéért is sokat tehetnek. Manapság sajnos nem divat a megfelelő folyadékbevitel, így bőrünk és hajunk is szárazsággal küzd. A rózsavíz nem pótolja a vízivást, ám a száraz hajjal csodákat tud tenni. Csökkenti a fejbőrön lévő gyulladást, növeli a fejbőr vérellátottságát, ezáltal serkenti a hajnövekedést és remek hajkondícionáló! 

További Bilka damaszkuszi rószavízzel készült termékek:

Bilka Hidratáló szappan damaszkuszi rózsavízzel

 
Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing