Támadnak a kórokozók!


 
Beindult az igazi, forró nyár, a strandszezon, csakhogy a meleg és a nedves környezet nem csak nekünk kedvez, hanem a baktériumoknak is. Szaporodásuk felgyorsul, számos kellemetlenséget idézhetnek elő, ezért a fertőzés veszélye is fokozottan fennáll. Legyünk elővigyázatosak, és az év ezen időszakában fokozottan ügyeljünk az intim higiéniára. Sokan úgy tartják, hogy ez egy mellőzhető téma, mivel minden „normális”, igényes ember ezt evidenciának tekinti. Igazán jó lenne, ha a legalapvetőbb szabályokat valóban mindenki betartaná! Nézzük, mire érdemes ebben a nagy melegben fokozottan odafigyleni!

Az alábbi tanácsokat megfogadva jó eséllyel elkerülhetők fertőzések:

 

-       Fürdés után alaposan zuhanyozzunk le, gondot fordítva az intim területek megtisztítására is!

-       Soha ne töröljük az intim területeket ugyan abba a törölközőbe, amibe a lábunka töröltük

-       Minden esetben kerüljük a közös fürdőlepedő használatát, legyen az bármilyen közeli családtagé is!

-       Menstruáció idején nem ajánlott a fürdőzés, csak kifejezetten erre a célra kifejezett tampon használatával!

-       Nyilvános WC-ben soha ne üljünk az ülőkére, és lehetőség szerint mindig használjunk nedves törlőkendőt is!

-       Felmerülő nemi szervi vagy hüvelyi probléma esetén (viszketés, kiporosodás, hámlás) esetén azonnal forduljunk orvoshoz!!!

 

Az öltözködés „átka”

A nemi szervek fülledését, és túlzott verejték képzését nem csupán a meleg okozhatja. A szűk nadrágok, tangák és műszálas fehérneműk is fokozzák az izzadást, ezért ha lehet, kerüljük őket. Helyettük használjunk természetes, pamut anyagból készült alsót.

Mire kell odafigyelnie a nőknek?

A hüvelyflóra sérülékeny, ezért gondos odafigyelést igényel. Amennyiben nem megfelelő tisztálkodási szereket használunk, könnyen felborulhat a hüvelyflóra egyensúlya, ami azonnali táptalajává válik a különböző gombás és bakteriális fertőzéseknek.

 

Melyek azok az összetevők, amik erősítik és védik  a hüvelyflórát?

 

Bioecolia

A hüvely egészsége nagy mértékben a hüvelyflóra kiegyensúlyozottságán alapul. A Bioeolia egy szabadalmaztatott formula, amely hozzájárul az egészséges egyensúly megteremtéséhez és fenntartásához. Természetes cukrokból, - úgy mint répa- és malátacukor - enzimatikus módon vonják ki. A hámréteg természetes flóráját erősíti.

                                                                                                                          

Alpha-Bisabolol

A bisabolol – avagy alfa-bisabolol – természetes kivonata az orvosi székfű-, más néven kamilla egyik meghatározó illóolajának. Gyakorlatilag a kamilla virágának esszenciájája. Csökkenti az irritációt, az allergiás bőrpírt és hasonló tüneteket, csillapítja a gyulladást, de még mikroba ölő tulajdonságokkal is rendelkezik. A bisabolol segít továbbá bizonyos molekulákat a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, ezért más hatóanyagok felszívódását is kedvezően támogatja. Gyakran alálkozhatunk vele babaápolási-, napozási-, és borotválkozási kozmetikumokban, ahol kiemelten fontos, hogy érzékeny bőrűek is alkalmazhassák az adott terméket. Kiváló antioxidáns hatású anyag, ezáltal természetes módon erősíti a bőr védelmét a káros környezeti hatásokkal szemben, valamint véd a szabad gyökök okozta károsodással szemben is.

                                                                                                                          

Teafa olaj

A teafa illóolaja, antibakteriális hatású, amelyet számos klinikai és bőrgyógyászati kutatás is alátámaszt. A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok évezredek óta használják elsősorban fertőtlenítő és gombaölő hatása miatt. Segít távol tartani a gombás fertőzések kórokozóit.

                                                                                                                      

Tejsav

A hüvely állandó és jótékony lakói a tejsav baktériumok. Ők biztosítják a megfelelő pH értéket, ami az egészséges egyensúly fenntartásához elengedhetetlen. Ha az „agresszív” tusfürdőkkel és egyéb intim tisztálkodásra alkalmatlan kozmetikummal kiírtjuk ezeket a baktériumokat és felborul a természetes egyensúly, a hüvely számos baktérium táptalajává válik. A tejsav segít fenntartani a hüvelyflóra egészséges egyensúlyát, sőt, képes azt teljese egészében újraépíteni!

 

Bilka gondosan kifejlesztett intim mosakodói, a természetes és organikus összetevőknek köszönhetően megfelelnek az intim higiénia kényes követelményeinek. Tartalmaznak minden szükséges hozzávalót, ezáltal kíméletesen tisztítanak, ápolják és óvják az intim területek érzékeny egyensúlyát.

 

Bilka Collection telephelye©2014. NAIH-92585/2015 Készítette: Print and Event Kreatív Ügynökség, webáruház készítés, online marketing